Voetbalclub AMVJ ziet vrouwenvoetbal exponentieel groeien

Tips

Sinds januari 2016 traint bij de Amsterdamse voetbalclub AMVJ de VRVoetbalschool. De VRVoetbalschool is een concept, gericht op vrouwen tussen de 18 en 30, met een passie voor voetbal. Veel van de aanmeldingen koesteren de wens om te starten met leren voetballen, maar weten niet hoe te beginnen. Voor die groep, blijkt de VRVoetbalschool een uitkomst te zijn.

Sinds de komst van de VRVoetbalschool, nu zo’n 2 jaar geleden, groeide het aandeel vrouwelijke voetballers significant. Wekelijks voetballen inmiddels meer dan 100 vrouwen bij AMVJ.

Het succes achter de voetbalschool zat ‘m in het opzet. Geen verplichtingen en heerlijk ontspannen voetballen wanneer het jouw uitkomt. Door middel van een simpele landingspage en een campagne op social media, stroomden de aanmeldingen binnen.

Voetballen in teamverband

Het bleek zo’n succes, dat later vele meiden besloten om in teamverband te willen voetballen. Tot twee keer toe ontstond uit de startende groep een volwaardig nieuw vrouwenelftal dat ondertussen onder de vlag van AMVJ uitkomt.